ARKs Historie

Timeline

Jens Toyberg tog i efteråret 1973 de første skridt mod at starte byens første rugbyklub.
En løbetur resulterede i en rugbylandskamp på Aarhus stadion og den 14. februar 1974 afholdtes der så stiftende general forsamling og fra den dag af var rugby i Århus en realitet.

Starten var svær og så til tider rigtig skidt ud. Ikke mange spillere til træning og en ikke særlig stabil organisation. Vi klarede dog, de til tider svære start vanskeligheder, og fik stille og roligt fodfæste i dansk rugby. Tiden gik og i 1978 var der endelig grundlag for at tilmelde et rigtigt hold til danmarksturneringen.

Vi fungerede dog de første mange år som et elevatorhold mellem den bedste og næstbedste række, men var altid garant for en god kamp.

I sæsonen 1990-1991 sikrede vi så en endelig oprykning til 1. division og de næste 2 år brugte vi på at klamre os til den bedste række og det lykkes lige med nød og næppe. Flere og flere spillere meldte sig ind i klubben og stille og roligt begyndte vi at blive synlig i det århusianske idrætsbillede.

1994 blev et gyldent år for vores klub. Vi fejrede 20 års fødselsdag med at indvie vores længe ventede klubhus. Et lille skur på kun 20 kvm, som vi kunne kalde vores eget og hvor vi kunne fejre vores succes. Skuret blev flittigt brugt da der også dengang var meget at fejre. Det var også i 1994 at klubben vandt det første mesterskab i klubbens historie. Det skete ved at besejre Rugbyklubben Speed 18-12 på Frederiksberg stadion.
Bestyrelsen, lavede de indledende (og anstrengende) forberedelser og ansøgninger til et nyt større klubhus og eget omklædningsrum. Anstrengelserne lykkes og med nyt klubhus og omklædningsrum var alle ydre rammer perfekte.

Preben Rasmussen, Brian Reiffenstein, Ken Otto Nielsen og Gerard Tetevide, mente derfor at tiden var inde til at starte en ungdomsafdeling op og den blev hurtigt en succes. Ungdomsafdelingen blev stiftet i 2000 med omkring 12 spillere. I 2009 har vi flere end 60 børne- og ungdomsspillere mellem 9 og 17 år.

Ungdom: Vi deltager i de seks DM-stævner der er hver sæson, og vi har allerede fået mange, guld, sølv og bronze medaljer med hjem til klubben. Derudover deltager vi i de regionale RAN træninger og stævner og hvert år er hele ungdomsafdelingen på en rugbytur til udlandet. Vores ungdomsspillere er gode ambassadører for rugbysporten og er altid med i kapløbet om fairplay pokalen.
I 2006 blev ARK fortjent Danmarks-mestre i Superligaen og desuden de første officielle Danmarksmestre i 7-mands rugby. Internationalt er ARK meget flot repræsenteret på både U17, U18, U20, 7’s og på A-landsholdet. Mikael Lai Rasmussen er kåret til Årets Spiller i Danmark tre gange, en titel han deler med et andet ARK medlem Chris Adby, som er blevet kåret to gange.

Mikkel Jakobsen blev i 2004 kåret til Årets Talent 2004 og Christian S. Jensen blev kåret til samme titel i 2006. DRU’s Årets Leder 2005 blev ligeledes et ARK medlem, træner m.m., og samtidig træner for U18 landsholdet: Preben Rasmussen.

Samme Preben underskriver, som den først dansker nogensinde, en et årig trænerkontrakt med den skotske 1. divisionsklub Oban Lorne RFC. Vi har markeret os som en af de største, bedste og mest velfungerende klubber i Danmark.
2008 blev endnu et fantastisk år for klubben. Vi vandt The Triple for første gang i klubbens. Et Danmarksmesterskab, et pokalmesterskab og et Sevens mesterskab taler sit tydelige sprog.

Vi har to hele og velfungerende seniorhold i turneringen, en stor og stærk bruttotrup og en stadig voksende ungdomsafdeling.

Vi er rigt repræsenteret på alle landshold. Vores trænerstab er efterhånden også så stærk, således at Dennis Graversen er U18 landstræner, Preben Rasmussen er U20 landstræner, Chris Adby er landstræner og Dansk Rugby Unions tekniske chef hedder Michael Lai Rasmussen og ham kender vi også fra ARK.

Du kan læse mere her ARK_2008_i_ord_og_billeder (PDF)
Efter et godt forår, hvor vi spillede rigtigt godt og seværdig rugby, måtte vi i efteråret sande, at kræfterne var ved at slippe op. Der havde været en stor udskiftning på 1. holdet og de unge spillere skulle lige vende sig til hårdheden i den bedste række. Vi lå længe til at være med om guldet, men CSR var lige den tand bedre end alle andre og derfor blev det et spørgsmål om det skulle blive sølv eller bronze. Frederiksberg skulle vise sig at være en for stor mundfuld for vores unge stjerner og vi taber sæsonens sidste kamp og må nøjes med bronzemedaljerne.

Alligevel et udmærket resultat, ser i betragtning af, at holdets gennemsnitsalder var væsentlig tættere på 20 end på 30 år. Vores 2. hold havde også en middelsæson. Vi tabte et par kampe som vi skulle have vundet og det resulterede i en 2. plads i sæsonen. Formålet med vores 2. hold er stadigvæk at give alle spillere mulighed for at spille rugby. Vi gennemførte alle kampene fuldtallig. I sig selv en stor sejr.

Der er derfor al mulig grund til at tro, at vi hurtigt er tilbage i toppen af dansk rugby. Selvom det kan tage et års tid endnu. Vi vil derfor løbende søge udfordringer for på den måde vedblive med at udvikle os i en positiv retning til gavn for os og hele dansk rugby.
Starter sent på grund af en hård vinter. Banen har været frosset og ubrugelig til midt i marts, så det giver vores nye trænerteam dårlige startbetingelser for den nye sæson. Vi er også præsenteret for en ny turneringsform. Foråret skal afvikles som en regional opdelt 1. division og vores modstandere er Ålborg, Holstebro, Odder, Erritø og Lindø-Odense, som er slået sammen til et hold. De 3 bedst placeret fra hver region, bruger efteråret til at finde en dansk mester.

Vores trænerteam består af Quinton og Mikael Lai som de ansvarlige trænere, mens Andy, Steve og Preben hjælper til med diverse opgaver. Vores 2. hold spiller i 2. division vest og modstanderne her er ny opstartede Skive og Randers, samt Grenå og Tacklers. Her er turneringen planlagt som lørdagsstævner.

Vores ungdomsafdeling har omkring 50 børn mellem 9-18 år og træner 2 gange om uden på ARK Park. Dennis og Gerard har ansvaret med stor hjælp fra engagerede seniorspillere. Vi deltager med ungdomshold i alle rækker.

2010 tegner til igen at blive et godt år for ARK og det skal blive spændende at se om spillerne kan leve op til de altid høje forventninger. 2010 var fokusområderne fællesskab, holdånd og opprioitering af det sociale og man må sige at alle fokuspunkterne i den grad blev opfyldt Desværre må vi, her efter en færdigspillet sæson 2010, konstatere, at det ikke spillemæssigt blev den sæson vi alle havde håbet på. Vi kvalificerer os til superligaen på en suveræn 1. plads, men kan desværre ikke følge med de 2 sjællandske klubber Speed og CSR. Vi slutter på en 3. plads med Speed på en 2. plads og et suverænt CSR som går ubesejret gennem sæsonen og dermed genvandt DM-titlen for andet år i træk. Quinton og Lai startede sæson 2010 som et trænerpar og efter sommerferien tog Quinton så over og kørte resten af sæsonen alene på trænerposten.

Holdet er stadigvæk en god blanding af rutine og unge stjerner i svøb. Det er det også når vi starter sæsonen 2011 op og kampen om medaljerne er allerede indledt her en måned inde i det nye år.
Quinton Greyling har sagt ja til at have ansvaret for træning af klubbens seniorspillere endnu et år og fremmødet til træning er flot med mere end 30 mand til træning hver gang.
Vi har to fulde seniorhold i aktion stort set hver weekend og med en sejr over Frederiksberg i pokalturneringen er vi nu klar til pokalsemifinalen og den 5. april tager vi så hul på kvalifikationsturneringen med en kamp på ARK Park. Modstanderen er Odder Rugby Klub.

Foråret går, som sagt, med kvalifikation til superligaen og de øvrige hold i 1. division vest er foruden os og Odder, Holstebro, Lynet, Erritsø og den fynske rugbyfusion Odense/Lindø. de tre bedst placeret går videre til efterårets slutspil.

Vores Ungdomsafdeling er også startet rigtigt positivt op efter en lang vinterpause. Preben er tilbage som ansvarlig ungdomsudvalgsformand, stadigvæk med stor og undværlig hjælp fra Gerard. En af klubbens gamle krigere Jens Willumsen er tilbage i klubben som U13 træner og Mike, Aske og en aktiv forældreflok gør ARKs ungdomsafdeling til en af landets største med mere end 60 aktive ungdomsspillere fra U11 til U18.

I kvalifikationsturneringen taber vi kun en kamp og går derfor videre til slutspillet på en 1. plads med 14 point. Erritsø som vi taber til på udebane har også kvalificeret sig, sammen med Holstebro, som ikke normalt er at finde i et slutspil. Fra Sjælland har Frederiksberg, Speed og de reagerende danske mestre fra CSR også kvalificeret. Der venter os derfor et rigtig spændende efterår.

Mesterskabet i hus.

Vi havde alle kort på hånden: P.t. Danmarks mest homogene hold med både erfarne og unge spillere, alle talentfulde og i topform, en stime af succesfulde kampe, ARK er ubesejret siden d. 25. maj, en forbilledlig osmose mellem trænerteamet Quinton og Mark og spillerne, et talstærkt hjemmepublikum, et fantastisk efterårsvejr, og endelig og ikke mindste en yderst kvalificeret modstander, som var klar til at give os årets bedste replik. Vi havde alle kort, og vi spillede dem rigtigt, uden tøven, uden at ryste, men også uden at prale.

At Speed var kommet for at vinde, blev vi med det samme klar over. ARK angreb flot på opsparket og tvang Speed i deres 22 m, men et splitsekund efter var Tårnby- folkene allerede rykket op på vores banehalvdel. Vi viste, at Speeds styrke lå i deres livsfarlige temposkift og at forære deres lynhurtige kæde bolden, ville koste os dyrt. Men vi var forberedte på det, og mange gange nåede vi at stoppe dem i tide. Men to gange slap de igennem med try som følge. Et par andre gange var vi også nødt til at lave fejl for at bremse dem, og det kostede os 6 point på straffespark. Efter den 1. halve time var det Speed, der førte: 13 -10. Vi var ellers kommet bedst fra start med at presse dem mod deres baglinje, hvor vi åbnede scoringen med et holdstry, som Alex havde sidste hånd på. Det var derefter Speed, som prægede spillet ved at bygge angreb på angreb, meget mere end de havde gjort under kampen for en måned siden. Trods føringen havde vi tag på dem og uden panik fortsatte vi som planlagt: holde på bolden, give alt i nærkampene og langsomt men sikkert slide modstanderne op for så at finde åbningerne og score. Det var ved at holde fast på den opskrift, at vi allerede i slutningen af 1. halvleg var kommet tilbage til scoring takket et nyt try af Justin efter flot kædespil. Ved pausen forlod vi banen med en føring på 5 point.

Speed var ikke parat til at forære os kampen. De forskansede sig i et patetisk forsvarspil, og det tog os godt 20 minutter af 2. halvleg for at få hul igen. Det var vores kraftfulde, nyindskiftede center René, som splittede modstanderens linje fuldstændig ad, før han gav bolden videre til Kasper, som kunne trykke den lige mellem stolperne. Det var Kaspers 18. scoring i denne sæson, en rekord, som sikkert bliver svært at slå i fremtiden. Nu førte vi med 12 point, og der resterede et kvarters spil. Og Speed gav ikke op. De blev ved med at forsvare sig med næb og kløer og med deres farlige center, Gérard og deres to wings lurede de på mislykkede afleveringer i håb om at give os dødsstødet. Det var tæt på at lykkes for dem, første gang da de reducerede med et lynhurtigt angreb i vores højre side, derefter med et nyt løb og fodspil på modsatte side, det blev heldigvis ikke blev til noget. De sidste minutter var ikke mindre nervepirrende end resten af kampen, men endeligt lød den afsluttende fløjt og den forventede kæmpejubel fra alle spillere og deres 400 tilhængere på sidelinjen.

Speed havde også gode kort på hånden, men vores spil var mere komplet end deres. Det ville have været imod al logik, at det bedste hold i år i Danmark ikke blev kåret som Dansk Mester 2011. En titel vi har troet på hele sæsonen, og som vi har vundet, fordi vi aldrig har tabt koncentrationen om det, fordi vi tog det aldrig for givet, fordi vi kæmpede i hver minut til træning, på banen og uden for banen for holdets succes. Der er meget at leve op til næste år. Den vellykkede kamp blev indledt af en underholdende 2. holds kamp mellem SPEEDs og ARKs reservehold, som vores mandskab anført af Aske og ledet af Mike vandt.

Efter kampen og uddeling af pokaler og medaljer af DRUs formand Ole Nielsen, blev der holdt et kæmpe gilde i klubhuset, som var fyldt til bristepunktet. Så blev der tid til at takke SPEED for deres rigtig gode sæson og deres meget værdifulde indsats. Efter at vi havde sendt dem af sted mod København, tog vi fat på den lange befriende fest, alle have håbet på og havde arbejde så ihærdigt for. I skrivende stund er festen nok endnu ikke færdig for enkelte af os.
Quinton Greyling har sagt ja til at stå i spidsen for seniorholdet endnu en sæson. Mark Kelly er rejst hjem til Irland, så Quinton har ansvaret alene. Mikkel S. Jensen er udpeget som klubbens kaptajn og igen tager vi hul på en sæson med 2 hele seniorhold.

1. holdet taber, i kvalifikationsturneringen, kun en kamp ude mod Holstebro og går videre til superligaen med næsten maxpoint. Her venter igen CSR, Speed og Frederiksberg på os og som reagerende danmarksmester er vi selvfølgelig holdet alle gerne vil slå. Vi møder i første kamp Frederiksberg hjemme på ARK Park og sender dem retur med en øretæve på 53-0.

Vores 2. hold er et godt miks af unge kommende talenter og gamle spillere der ikke helt har lagt bolden og støvlerne fra sig. Denne kombination er helt ideelt og vi taber kun en kamp, hjemme mod Lindø. I superligaen taber vi kun en kamp ude mod CSR og sikrer os dermed det danske mesterskab for 2. år i træk. Vores 2. hold taber til Lindø i den sidste kamp og må derfor nøjes med en 2. plads. Vi bliver den mest vindende klub i 2012 med hele 5 mesterskaber. Foruden et dansk 15 og 7 mands mesterskab, vinder også U10, U16 og U19 mesterskabet.

Preben er ansat som Dansk Rugby Unions udviklingskonsulent med ansvaret for de jysk-fynske klubber.

En helt fantastisk sæson slutter, traditionen tro, med et brag af en julefrokost i klubhuset. Her meddeler to af klubbens helt store profiler, at de nu definitivt ligger støvlerne på hylden. Rasmus UH og Mikael Lai stopper begge efter mere end 15 år i den limegrønne-sorte trøje. Mikkel S. Jensen, Niels Gotfredsen hædres som bedste 1. holds spillere og Jon Grove som bedste 2. holds spiller.

ARKs Profil

Fra TV2-programmet "Kurt og Sporten" fra november 2015

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com