ARK – SVRC Virgiel
03/05/2016
Optakt: Aarhus Rugby Klub vs Aalborg Lynet
05/05/2016

Referat: Odder 29 – 48 Aarhus Rugby Klub

En kaptajnspires bekendelser.

Sidste lørdag for godt og vel en ugetids siden, tog det arkaiske mandskab et stenkast mod syd, mod Østjyllands perle, Odder. Mange har gennem tiderne beskyldt Odderbyen for værende en anelse provinsiel og mere i stil med fordomsstaden Randers end nabobyen Århus. Tidligere har dette primært været forårsaget af, at alle byens indgangsporte er flankerede af en benzintank på højre hånd og en bilforhandler på den venstre. Dette er åbenbart blevet for meget for de lokale og man har nu taget sagen i egen hånd: Man vil ikke blot sammenlignes med Randers, man vil VÆRE Randers. Derfor har man plantet en stor sort glasmastodont på byens nordside med de majestætiske initialer RANDERS.
Nå nok kulturhistorie for denne gang og tilbage til dagens egentlige tema, kampen mod lokalrivalerne fra Ojer Rugby Klub.

Undertegnet var op til dagen blevet udnævnt som vikarierende kaptajn, da vores bøvede anførers mellemgulv havde krakkeleret i den foregående kamp mod Erritsø.

Man kunne inden kampen tydeligt fornemme, hvordan den frie debatkultur blev dyrket på Odderstadion, hvordan meninger blev udvekslet og ytringsfriheden var i højsædet.
Kampen blev skudt i gang af det nyeste skud på dommerstammen i Danmark, og det viste sig lynhurtigt, at det Oddermandskab, som vi havde mødt et par år forinden var totalt forandret. ARK har historisk en ret god historik mod Odder i rugbysammenhæng, men det ændrede dagens kamp da fuldkomment på: Vores klynge blev presset i set-pieces og flere af vores normale kædeprofiler blev klasket op til flere gange. Derfor gik Odder også fortjent til pause med en minimal føring til stor jubel for det fremmødte hjemmepublikum.
I 2. halvleg eskalerede det fuldstændigt til sjællandske proportioner, da mine to stolper, antændt af lidt fynsk tilstedeværelse, valgte at tage den odderske debatkultur til sig og virkelig udveksle meninger med den odderske trænerstand. Flere gange tog dele af publikummet da også denne diskussionsopfordring til sig og på eget initiativ, bevægede sig ind på grønsværen og artikulerede for- og misforståelser. En episode der står klarest i min erindring, var da den ældre Grævling gik på banen for at belære den yngre Grævling i hvordan man agerede fly-half.
Om det var denne undervisningssekvens eller holdningshelvedet, så blev ARK’s erfaring og rutine i sidste ende afgørende og en bunke tries af vores effektive kæde medførte en alligevel sikker sejr på hvad der viste sig, som sæsonen indtil nus sværeste, jyske udebane.

Der skal lyde en stor cadeau til Odder-drengene for den flotte præstation og de andre jyske hold bør virkelig ikke undervurdere dem, hvis de vil med i Super 6 i år.

Man of the match blev i øvrigt Peter// Der vandt meter efter meter// G

Næste kamp er lørdag d. 7/5, som bliver årets første hjemmekamp, hvor Dobbelt A kommer ned og kaster med håndtegn mod os.

/Kårs i rø***

Comments are closed.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com