Ungdomsrugby i Aarhus

Træning:

Ungdom træner tirsdag og torsdag fra kl. 17.00 til 18.30 på ArkPARK, Vårkjærvej 75, 8260 Viby J. Derudover har vi enkelte træninger om søndagen for U8, hvor andre ungdomsspillere også er velkomne. Der er altid en god stemning for både unger og forældre, og før eller efter træningen vil der være fællesspisning i klubhuset.

Træningen udføres af vores stærke trænerteam bestående af nuværende og tidligere seniorspillere, der har været en del af Aarhus Rugby Klub i flere årtier. Du kan finde kontaktinformationer her.

Selve træningen kræver ikke andet end sportstøj, fodboldstøvler og tandbeskyttere. Vi sælger tandbeskyttere til 50kr, som kan købes og klargøres i klubhuset.

Træningen foregår, så der er plads til alle. Det vil sige, at trænerteamet tager sig god tid med den enkelte spiller og sørger for, at han eller hun får den bedste oplevelse med rugbysporten og Aarhus Rugby Klub.

RugbyIsGoodForYou

Filosofi og målsætninger:

Vores ungdomsafdeling blev stiftet i 1998 og har pt. Omkring 35 børne- og ungdomsspillere mellem 8 og 18 år.

Trænere og ”gamle” spillere gør i fællesskab alt for at nye spillere falder til i klubben og bliver integreret hurtigst muligt på de enkelte hold. Træningen tilrettelægges så varieret og sjovt, at alle kan være med, nye som gamle.

Vi er sammen for at spille og lege, men også for at lære de unge om rugbyens hæderkronede traditioner. Udover rugbyspillet ønsker vi at lære de unge noget om social adfærd, kammeratskab, accept af hinandens forskelligheder, fysisk aktivitet, styrke deres motorik og koordinering, hvilket alt sammen er med til at gøre dem til gode rugbyspillere og derudover give dem selvværd og selvtillid.

Vi har allerede flere gode traditioner i klubben. Vores forældreudvalg er rigtig gode til at arrangere f.eks. hotdogs spisning, julefrokost i januar, afslutningsfest med både forældre og søskende hvor vi kårer årets spiller, årets M/K og årets Kondi Kaj.

Vi deltager i den hjemlige ungdomsturnering, som løber over 6 lørdage fra april til oktober. Stævnerne foregår på skift ved de forskellige klubber rundt om i Danmark.

Vi har siden ungdomsafdelingens start fået flere guld, sølv og bronze medaljer med hjem til klubben. Ved de forskellige stævner forsøger vi at få så mange forældre med som muligt, så det kan blive en helt specielle og gode dage for alle.

Vi tager også på en udenlandstur en gang om året. i 2013 var vi en tur i Trelleborg, Sverige og i 2014 var vi på en tur til Frankrig for hele ungdomsafdelingen.

Flere af vores ungdomspillere er efterhånden så gamle, at de kommer i betragtning til Dansk Rugby Unions talentudvikling og dermed ungdomslandsholdene U-18 og U-20.
U-18 landsholdet deltager hvert år i U-18 Europamesterskaberne, der afholdes hvert år i forskellige lande i Europa.

Find oplysninger på kontaktpersoner her.